turkiye catismasizlik bolgesine askeri sevkiyat yapti 01
turkiye catismasizlik bolgesine askeri sevkiyat yapti 01

Türkiye ‘çatışmasızlık bölgesine’ askeri sevkiyat yaptı

Suriye’de ‘çatışmasızlık bölgeleri’ olarak isimlendirilen bölgelere Türkiye, 30 araçlık askeri sevkiyat gerçekleştirdi.

Suriye’de ‘çatışmasızlık bölgeleri’ olarak isimlendiren bölgelerdeki askeri hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türkiye’nin bölgeye 30 araçlık askeri sevkiyat gerçekleştirdiğini aktardı.

2020 yılının Şubat ayından bu yana Türkiye’ye ait 10 bin 805 askeri araç Suriye topraklarına geçti. Bunların içinde kamyonlar, iş makineleri ve personel taşıyan araçlarda bulunuyor. Türkiye’nin Zawiye dağındaki Bilyon Köyü’ne kurduğu iki kontrol alanından sonra İdlib’teki Türkiye’nin kurduğu kontrol bölgesi sayısı 71’e yükseldi.

Türkiye’nin kontrolü altındaki bölgeler Suriye ordusu kontrolü altında olan Kefer Nibul’a 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

idlib-de-catismasizlik-bolgesi-h35719-36c39.jpg

Bu arada SOHR, Suriye ordusunun dün gece ve bu sabah İdlib’in güneyinde yer alan El-Fetira, Sifohin, Filefil, Bênên ve Dêr Sinbil köylerine top atışları gerçekleştirdiğini de duyurdu. Saldırılarda meydana gelen can kaybına ilişkin herhangi bir bilgiye ulaşmadıklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …