tunceli de yildirim 4 munzur kutu operasyonu 01
tunceli de yildirim 4 munzur kutu operasyonu 01

Tunceli’de ‘Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu’

İçişleri Bakanlığı, Tunceli Jandarma Komutanlığı tarafından ‘Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu’nun başlatıldığını açıkladı.

Operasyona 1006 personelin katıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “13 Temmuz’da başlatılan Yıldırım-1 Operasyonu’nun Cudi bölgesi merkez olmak üzere Şırnak kırsalında, 19 Temmuz’da başlatılan Yıldırım-2 Operasyonu’nun Cilo bölgesi merkez olmak üzere Hakkari kırsalında, 26 Temmuz’da başlatılan Yıldırım-3 Operasyonu’nun Ağrı Dağı ve Çemçe-Madur bölgeleri merkez olmak üzere Ağrı-Iğdır-Kars illeri kırsalında, 28 Temmuz 2020’de başlatılan Yıldırım-4 Operasyonu’nun ise Munzur-Kutu bölgesi merkez olmak üzere Tunceli kırsalında devam ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Temmuz ayında başlatılan Yıldırım operasyonları çerçevesinde bugüne kadar 8 kişi öldürülürken, 24 mağara, sığınak ve depo imha edildi, çok sayıda silah ve mühimmat ile gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …