Tel Abyad 1515199

Teröristler Tel Abyad’da sivillere saldırdı

Terör örgütü YPG, dün gece Türkiye sınırına yakın Tel Abyad şehrinde bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi. Terör eyleminde 3 çocuk ve bir de kadın olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların tedavisi sürüyor.

Yerel kaynaklara göre, saldırı dün gece Suriye’nin kuzeyindeki Tel Abyad kasabasında gerçekleşti ve ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti 11 kişi de yaralandı.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırılan haberlerde, bomba yüklü bir aracın sivillerin bulunduğu bölgede infilak ettirildiği bildirildi.

Bakanlık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ”Barış Pınarı operasyon bölgesinde sağlanan huzur ve güvenlik ortamını bozmak isteyen YPG/PKK terör örgütü mensupları, masum sivillere yönelik saldırılarına bir yenisini daha ekledi.” ifadelerini kullandı.

Sınırın Türkiye tarafındaki Şanlıurfa’dan net bir şekilde görülen saldırıya ilişkin Şanlıurfa Valiliği, ”Bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen saldırı sonrası yaralılar sınırın iki tarafındaki hastanelerde tedavi altına alındı. Gerekli (tıbbi) müdahaleler yapılmaktadır.” açıklamasında bulundu.

Öncesi Suudi Arabistan, İngiltere’den silah almaya devam edecek
Sonraki ABD’de siviller silahlanıyor