teror devleti is basinda 01
teror devleti is basinda 01

Terör devleti iş başında

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi ve avlusunun doğu kesiminde ayin yaptı.

İşgal güçlerinin himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’nın içindeki er-Rahme Kapısı bölgesinde dolaştı.

 İşgal güçlerinin el-Mağaribe Kapısı’ndan gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimcileri korumak için geniş güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.
 

Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergileyerek dolaşan Yahudi yerleşimcilerin bir süre sonra es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları belirtildi.
 

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin düzenledikleri baskını videoya kaydettiklerini ve baskın boyunca birçok fotoğraf çektiklerini söyledi.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, bu planını hayata geçirecek zemini oluşturmaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

İşgal yönetimi Kudüslüleri ve özellikle de Mescid-i Aksa’da nöbet tutan aktivistleri gözaltılar, uzaklaştırma ve para cezaları ile hedef alarak Mescid-i Aksa’yı Yahudi yerleşimcilerin baskınları karşısında savunmasız bırakmayı, yerleşimcilerin kalabalık gruplar halinde düzenlediği baskınları olağan hale getirmeyi hedefliyor.

 

İlginizi Çekebilir

Images 46

Batı Şeria’da serbest bırakılanlar tekrar gözaltında

Siyonist ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da gece düzenlediği baskınlarda 22 kişiyi esir aldı. Ramallah’taki Filistin …

Images 45

Muhalefet lideri Lapid: İsrail hükümeti esirleri terk etti

İsrail’deki muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve bakanların “gereksiz açıklamalarının” esir takası …