tanklarin modasi gecti 01
tanklarin modasi gecti 01

”Tankların modası geçti”

İngiliz basınında yer alan haberlere göre İngiliz makamları, silahlı kuvvetleri modernize etmek için, ülkedeki tüm tankları hurdaya çıkarma ve gelişmiş teknolojilere yatırım yapma fikrini değerlendiriyor.

Savunma alanında değişen koşullar ve gelişen teknoloji, orduların silah kullanımına dair yeni kapılar aralıyor. İngiliz ordusunun gelecek planlamasında artık tanklara yer olmadığı ve gelişmiş teknolojiye sahip silahlara yatırım yapılacağı iddia edildi.

Birleşik Krallık ordusunun, orduda tank kullanılmasını “tankların modası geçtiği” gerekçesiyle gereksiz gördüğü öne sürüldü.

Times gazetesinin yaptığı haber, Savunma Bakanlığı’nın silahlı kuvvetleri modernize etme programı kapsamında tankları tamamen ortadan kaldırma olasılığını düşündüğünü ortaya koydu.

Gazete, orduda faaliyet gösteren 227 adet Challenger 2 tankı ve 388 adet Warrior zırhlı piyade muharebe aracının modernizasyonunun yüksek maliyetleri nedeniyle hurdaya ayrılmasına sıcak bakıldığını aktardı.

Habere göre, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, değişen koşulların siber silahlara, uzaya ve diğer gelişmiş teknolojilere daha fazla yatırım gerektirdiği bir dönemde tankların modası geçmiş bir savunma aracı olduğuna inanıyor.

Ancak bakanlık bunun yanında envanterde bulunan tankları yükseltme ve Almanya’dan Leopard 2 tankları satın alma ihtimalini de düşünüyor.

İlginizi Çekebilir

Dunya Katliama Kayitsiz Kalmiyor Abddeki Columbia Universitesinde Baslayan Ve Tum Dunyaya Yayilan Universitelerdeki Filistine Destek Protestolari Ingiltereye De Sicradi 1715004622793

İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden Gazze’ye dayanışma mesajı

Cambridge ve Oxford üniversitelerindeki öğrenciler Pazartesi günü erken saatlerde üniversite arazisinde Filistin yanlısı kamplar kurarak …

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …