03:58 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Taliban’dan askeri üsse bombalı araç saldırısı

Afganistan’ın güney kesimindeki Hilmend ilinde ABD destekli Kabil hükümeti güçlerine ait bir askeri üs bombalı araç saldırısına hedef oldu.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, dün gece saatlerinde Taliban, Hilmend ilinin Gerişk ilçesine bağlı Yehçal bölgesinde bulunan bir askeri üssü bombalı araçla hedef aldı.

Kandahar-Herat Otoyolu üzerinde, Hilmend ilinin merkezi Leşkergah yakınlarında bulunan bölgedeki üsse yönelik saldırıda en az 20 asker ölürken, 15 askerin de yaralandığı ifade edildi.

Saldırıyı üstlenen Taliban sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladı.

Taliban Sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi tarafından yayınlanan açıklamada, “Askeri üssün sivillere yönelik saldırılara karşılık olarak hedef alındığı, 150 askere ev sahipliği yapan askeri üsse yönelik saldırıda aralarında rütbeli isimlerin de olduğu onlarca Kabil hükümeti asker ve istihbarat görevlisinin öldüğü” ifade edildi.

Afganistan’da son dönemde ülke çapındaki çatışmalarda artış gözlenirken, söz konusu saldırı Taliban’ın 29 Şubat’ta ABD ile imzalanan ateşkes sonrası Kabil hükümeti güçlerine yönelik düzenlediği en büyük saldırılardan biri olarak kayda geçti.

Kaynak: Mepa News

DİĞER GELİŞMELER