taliban ve afgan hukumetinin son 24 saati 01
taliban ve afgan hukumetinin son 24 saati 01

Taliban ve Afgan hükümetinin son 24 saati!

Afganistan İslam Emirliği Taliban dün gerçekleştirdiği saldırılar ile Afgan hükümetine ve destekçilerine ağır darbe vurdu.

Afgan hükümeti, Taliban’ın hız kesmeden devam eden saldırıları karşısında ağır yenilgi alarak kontrolü altında bulunan bölgeleri kaybediyor.

Taliban’ın dün 24 saat içinde gerçekleştirdiği saldırıların bilançosu Afgan hükümetinin Taliban karşısında tutunamadığını gösteriyor.

Afganistan İslam Emirliği Taliban’ın dün 24 saate gerçekleştirdiği saldırıların bilançosu şu şekilde:

-Meydan Vardak vilayetine bağlı Seyid Abad’da bulunan önemli bir askeri üssü içindeki çok sayıda mühimmat ve toplarla beraber ele geçirdi.

-Saripul vilayetine bağlı Suzme Kala bölgesinin kontrolünü tamamen ele geçirdi.

-Nimroz vilayetine bağlı Gor Gori’de bulunan pazar bölgesini ele geçirdi.

-Cüzcan-Saripul yolu üzerindeki 20 kontrol noktasını ele geçirdi.

Taliban’ın saldırıları karşısında ağır yenilgi alan Afgan ordusu ve polisi saflarında bulunan çok sayıda kişinin Taliban saflarına katıldığı ve katılımların halen devam ettiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …