taliban ust yetkilisi zevahiri sehid oldu 01
taliban ust yetkilisi zevahiri sehid oldu 01

Taliban üst düzey yetkilisi: “Zevahiri şehid oldu”

ABD insansız hava araçlarının Kabil’de gerçekleştirdiği ve El Kadie Lideri Eymen Ez-Zevahiri’yi hedef aldığı saldırının ayrıntıları netleşti.

Mira Haber’in Taliban üst düzey bakanlık yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmede, El Kaide Lideri’nin akıllı füze ile katledildiği bilgisi doğrulandı.

Yetkili: Şeyh Eymen Ez-zevahiri şehid oldu.

Yetkili konu ile ilgili olarak toplantılarının halen devam ettiğini, bu sebeple isminin yayınlanmamasını ilerleyen saatlerde konuya ilişkin daha net bilgilerin paylaşılacağını ifade etti.

Kaldığı evin Molla Siraeddin Hakkani’nin evi olup olmadığını sorduğumuzda yetkili buranın “Şeyh Eymen Ez-Zevahiri’nin geçici olarak bulunduğu” bir yer olduğu bilgisini verdi.

Aynı zamanda Afganistan İslam Emirliği İçişleri Bakanlığı İçişleri Bakanı olan Siraceddin Hakkani’nin de benzer tehdit altında ve başına ödül konulduğunu söyleyen yetkili, Amerika’nın sadece umelaları vasıtası ile Afganistan topraklarında bu tür saldırıları gerçekleştirdiğini ancak ilerleyen günlerde bunların da hesapsız kalmayacağını belirtti.
 
Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Heykel önünde “Puta tapmayın!” diye bağırdı, gözaltına alındı

Kayseri’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında yaşanan olay tepkilere neden oldu …

Ali Erbaş’ın Arapçası yok mu: “Türkçe olarak şey yapabilirseniz..”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti esnasında kendisine eşlik eden heyetin içinde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali …