afgan ordusunun mevcudu 150 bine ulasti 1666979761 599
afgan ordusunun mevcudu 150 bine ulasti 1666979761 599

Taliban orduyu güçlendiriyor; hayalet askerler artık yok

Afganistan’da Taliban İslam Emirliği yönetimi ülkenin ordu güçlerini genişletmeye devam ediyor.

Afganistan’da 15 Ağustos 2021 tarihinde yeniden iktidara gelen İslam Emirliği yönetimi, ülkenin ordusunu büyütmeye devam ediyor.

Güçlü bir ordu kurmak istediklerini birçok kez dile getiren İslam Emirliği yönetimi, özel kuvvetlerin ve polis güçlerinin eğitiminin yanı sıra, hava ve kara araçlarını da envantere katmayı sürdürüyor.

Afganistan Savunma Bakanlığı Genel Müfettişi Müftü Latifullah Hakimi tarafından yapılan açıklamaya göre, Afgan ordusunun mevcudu 150 bine ulaştı.

Ordunun Afganistan’a hizmet edeceğini ifade eden Hakimi, ülkenin tüm sınırlarında da Afgan ordusunun kontrol sahibi olduğunun altını çizdi.

Hakimi, yeni dönemde orduda geçmişteki gibi “hayalet askerlerin” de olmadığını belirtti. ABD destekli Kabil yönetimi döneminde ordu bünyesinde 200 bini aşkın askerin olduğu söylense de, daha sonra bunlardan on binlercesinin ordudan maaş almalarına rağmen fiilen askerlik yapmadıkları ortaya çıkmıştı. Bunlara “hayalet askerler” deniliyordu.

İslam Emirliği yönetiminin ülkedeki ordu güçlerinin kapsamını genişletmeye devam edeceği düşünülüyor.

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

Komşu ülkelere IŞİD suçlaması

Afganistan İslam Emirliği, Afganistan’daki IŞİD saldırılarının artmasıyla birlikte, Pakistan, İran ve Tacikistan’ı IŞİD’e destek vermekle …