taliban dilencileri toplayip is bulacak 01
taliban dilencileri toplayip is bulacak 01

Taliban dilencilere iş imkanı sunacak!

Afganistan’da Taliban yönetimi başkent Kabil’deki dilencileri toplayarak kendilerine iş bulunmasını sağlayacak bir hamle için harekete geçti.

Afganistan’da Taliban hükümeti lideri Hibetullah Ahundzade’nin emriyle, Ekonomi Bakanlığı Ekonomi Vekili Abdulgani Birader Ahund, dilencileri Kabil’de toplama ve diğer kuruluşlarla işbirliği içinde dilencilerin sorunlarını çözme çalışmalarına başlayacağını açıkladı.

Karar kapsamında başkent Kabil’deki dilenciler toplanacak, kimlikleri kaydedilecek ve kendilerine iş bulunması sağlanacak.

Öte yandan dilencilere ticaret yapması öğretilecek, ticareti öğretilecek kişiler alanında iş bulması sağlanacak. Bu eğitimi alan kişileri ileride dilenmeyeceklerine dair söz verecekler. Dilenci çocuklara eğitim, gerçekten yoksul ve iş yapamayan dilencilere ise maaş verileceği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

Komşu ülkelere IŞİD suçlaması

Afganistan İslam Emirliği, Afganistan’daki IŞİD saldırılarının artmasıyla birlikte, Pakistan, İran ve Tacikistan’ı IŞİD’e destek vermekle …