taliban bm nin iddialarina yanit verdi 01
taliban bm nin iddialarina yanit verdi 01

BM’in Taliban’a kadın baskısına tokat gibi cevap!

Taliban yönetimi, BM’nin Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü Richard Bennett’in son açıklamalarına yorum yaptı.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, BM’nin Taliban yönetimindeki Afgan kadınlara yönelik iddialarını yalanladı.

Richard Bennett, New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapılan bir toplantıda, Afgan kadınlarının çok hayal kırıklığına uğradığını ve İslam Emirliği’nin kadınlara yönelik tutumunun üzücü olduğunu söyledi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Richard Bennett’in konuşmasına yanıt olarak, “Haklarımızın Batı tarafından belirlenmesi çok ilginç. Afgan Müslüman kadınları Batılı hakları istemiyor.” dedi.

Mücahid ayrıca, ” İslam hukukunun Müslüman kadınlara verdiği hakları, kız kardeşlerimize de sağlamaya çalışıyoruz ve bunu görevimiz olarak görüyoruz” 

taliban bm nin iddialarina yanit verdi 02

“Afgan kız kardeşlerin onuru ve iffeti bizim için çok önemli ve onları korumak görevimizdir” diye belirtti.

Ülke genelinde binlerce kadın hayati alanlarda hizmet veriyor

taliban bm nin iddialarina yanit verdi 01

Zabihullah Mücahid, yakın zamanda yapılan bir röportajda ise İslam Emirliği’nin kadınlara karşı herhangi bir ayrımcılığı veya sorunu olmadığını ve onlara şeriat kanunları uyarınca tüm haklarını sağlamaya kararlı olduğunu söyledi.

Mücahid, BBC’ye verdiği röportajda kadınların ülkenin gerekli tüm bölgelerinde çalıştıklarını, maaş aldıklarını ve kendilerine güvenli koşulların sağlandığını vurguladı.

Sözcü, “Afganistan’da önceki yönetimde çalışıp, şu anda kurumlarda güvenlik ortamı sağlanamadığından işine gelemeyen kadınlara maaşları hâlâ evde ödeniyor ve bu durdurulmadı.” dedi.

Taliban sözcüsü, başta Batı olmak üzere tüm dünyanın ülkedeki kadınlara baskı uyguladığını, haklarının verilmediğini ileri süren iddialara açıklama getirmiş oldu.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Azerbaycan’da kritik görüşme!
Sonraki Ermenilerin derdi Macron’u gerdi! Türkiye ve Rusya’yı suçladı