taliban afgan ordusuna yonelik saldirilarini arttirmis 01
taliban afgan ordusuna yonelik saldirilarini arttirmis 01

Taliban Afgan ordusuna yönelik saldırılarına devam ediyor

Afganistan İslam Emirliği Taliban Hareketi, Afganistan’ın Nangarhar vilayetinde Afgan ordusuna yönelik yeni bir saldırı düzenledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Nangarhar vilayetinin Kame ilçesinde Afgan ordusuna ait askeri bir noktaya Taliban savaşçıları tarafından silahlı saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Taraflar arasında çıkan şiddetli çatışmalarda 10 Afgan milisin öldüğü, 7 milisin ise sağ olarak ele geçirildiği ifade ediliyor.

Kontrol noktasını ele geçiren Taliban’ın çok sayıda askeri teçhizat ve mühimmatı da ele geçirdiği kaydedildi. Taliban son dönemde Afgan ordusuna yönelik saldırılarının şiddetini artırmış durumda. Bu kapsamda özellikle Afgan ordusuna ait güvenlik noktaları ve üsleri hedef alınıyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …