tahrir us sam turk askerlerini biz tehdit etmedik 01
tahrir us sam turk askerlerini biz tehdit etmedik 01

Tahrir’uş Şam:”Türk askerlerini tehdit edenler biz değiliz”

Tahriru’ş-Şam Medya İlişkiler bürosu sosyal medyada yayılan Türkiye askerlerini tehdit içerikli video görüntüsüyle ilgili açıklamada bulundu.  Açıklama metnini okuyucularımızın ilgisine sunuyoruz:

”Türkiye ordusu unsurlarına yönelik tehditte bulunan bazı şahısların görüntüsünün yayılmasından sonra, bir takım taraflar, görüntüdeki şahısların Hey’et Tahriru’ş-Şam unsurları olduğu iddiasında bulundu.

Her hangi bir değerlendirmeden önce, bu şahısların yaptıklarının dinen ve ahlaken reddedilen bir davranış olduğunu tekit ederiz. Türkiye ordusu, mücrim rejim ve müttefiklerine karşı savaşında Suriye devriminin ortağı olmuştur. Onlarla bir hendekte bir araya gelmiş ve özgür toprakların savunulmasında kan akıtmıştır.

Görüntüye ulaşmamızdan sonra, sorguya alınmaları talebi ile, durumlarının emirlerine iletilmesi için bu şahıslar ve bağlı oldukları grupları hakkında araştırmaya gidilmiştir.
Protesto bölgesinin ribat bölgelerine sınır olduğunu ve yolların açık olduğunu, her hangi bir gruptan olan sivillerin ve askerlerin bölgeye girebildiklerini, insanların bölgeye girişinin kontrol altına alınmasının zor bir mesele olduğunu belirtmek isteriz.

Bu kişiler istisnadır ve yalnızca kendilerini temsil ederler. Bu kimseler hesaba çekilecek ve bu mübarek devrime üye olan, iyiliği sahibine nispet eden ve tüm dünyanın el çektiği bir dönemde kendilerine yardım eli uzatanları unutmayan özgür bölge evlatlarının suretini çirkin göstermek için bu gibileri kışkırtanlar da araştırılacaktır.”

İlginizi Çekebilir

Hz. Muhammed’e hakarete sessiz kalan İran yönetimi skandalı!

İran’da Hz. Muhammed’e hakaret etmek oldukça büyük bir suç ve beş yıla kadar hapis cezası …

Fransa, 18 yaşından küçük genci IŞİD üyeliğinden tutukladı

Fransız istihbaratı, IŞİD adına saldırı planı yapmakla suçladığı 18 yaşından küçük bir Müslüman genci gözaltına …