tahrirus sam ve hurassud din arasindaki askeri gerilimin son bulmasi yolunda ilk adimlar atildi 01
tahrirus sam ve hurassud din arasindaki askeri gerilimin son bulmasi yolunda ilk adimlar atildi 01

Tahriruş-Şam ve Hurassud-Din arasındaki askeri gerilimin son bulması yolunda ilk adımlar atıldı

Bugün (cuma) Hey’et Tahriru’ş-Şam ve Hurasud-Din grubu, birkaç gündür batı İdlib Arab Said bölgesinde yaşanan çatışmalarla ilgili bir anlaşmaya vardılar.

Anlaşmaya göre, Arab Said ve Sehlur-Ruc köylerinde ateşkes olacak, kontrol noktaları kaldırılacak ve her iki taraf da seferberliklerini durduracak. Arap Said bölgesinden olan Hurasud-Din üyeleri şahsi silahlarıyla birlikte bölgede kalabilecek, çıkmak isteyenler de şahsi silahlarıyla çıkabilecek.

Yine ittifak benlerinden birisinde “hakkında dava olan bazı kardeşler mahkeme meselelerine bakılması için Türkistanlı kardeşlere sevk edilecek.” ifadeler bulunmakta.

Cisruş-Şuğur ve kırsalı bölgesinde Hurasud-Din ile benzer bir anlaşmaya varıldığı belirtiliyor. Ancak şu ana kadar bölge hakkında tarafların resmi bir açıklaması bulunmamakta.

İlginizi Çekebilir

Doha’daki Hamas ofisinin kapatılacağı iddia edildi

Reuters’ın Katar hükümetinden bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Katar, Hamas’ın siyasi ofisini kapatabilir. Katar’ın ülkenin …

Siyonist şeytanın konvoyuna saldırı

Siyonist Binyamin Netanyahu’nun konvoyuna “fiziki saldırı” girişiminde bulunduğu iddia edilen bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. …