suveyda dan isgalci rusya ve iran in cikmasi istendi 01
suveyda dan isgalci rusya ve iran in cikmasi istendi 01

SUVEYDA’DA HALK İŞGALCİ RUSYA VE İRAN’IN ÇIKMASINI İSTEDİ

SUVEYDA’DA YAPILAN PROTESTO GÖSTERİLERİNDE İŞGALCİ RUSYA VE İRAN’IN ÇIKMASI İSTENDİ

Esed çetelerinin hakim olduğu bölgelerde yaşam koşullarının kötüleşmesi ve Suriye lirasının çöküşü üzerine, güney Suriye Suveyda ilinde pazar günü işgalci Rusya ve İran’ın ülkeden çıkmasını talep eden protesto gösterileri düzenlendi.

Suveyda 24 Ajansı resmi Facebook hesabında, Suveyda ili meydanında işgalci Rusya ve İran’a karşı ve yine uşak Esed hükümeti aleyhine slogan atan göstericilerin görüntülerini yayınladı.

Göstericilerin sloganlarından bazıları şöyle: “Suriye özgürdür, özgür; İran ve Rusya dışarı.” Yine: “Ruhuna rahmet ey Sultan; ülke İran’ın oldu”. Burada Fransa işgaline karşı ayaklanmayı yürüten Sultan Paşa el-Atraş’a gönderme yapılmaktadır.

Esed çetesinin hakim olduğu bölge halkları işgalci Rusya ve İran’ın tasallutu nedeniyle büyük sıkıntılar çekmekte. Ülkenin servetleri hakkında yürüttükleri yağmalardan ötürü fakirlik oranı artmış, işsizlik çoğalmış ve işgalcilerin emirlerini yerine getirmekten başka hiçbir vazifesi kalmamış olan uşak hükümetin ise etkin bir rolü kalmamıştır.

İlginizi Çekebilir

Siyonist şeytanın konvoyuna saldırı

Siyonist Binyamin Netanyahu’nun konvoyuna “fiziki saldırı” girişiminde bulunduğu iddia edilen bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. …

Lübnan’dan Suriye’ye gönderilen sığınmacılar rejim tarafından tehdit altında

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Esed rejim güçlerinin son bir ayda Lübnan’dan zorla geri gönderilen …