56566
56566

Suudi Arabistan: Lübnan’la ilişki kurmak istemiyoruz

Suudi Arabistan, 'Hizbullah'ın baskısıyla' Yemen müdahalesini eleştiren Lübnan ile ilişki kurmak istemediğini açıkladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan Al-i Suud, Suudi Arabistan'ın Lübnan ile ilişkileri kopuk olarak sürdürmeye devam edeceğini ve şu halde Suudi Arabistan'la ilişki kurmak istemediğini belirtti.

Lübnan'ın "Hizbullah'ın zorlamasıyla" Suudi Arabistan'ın Yemen'e müdahalesini eleştirmesinin ardından Suudi Arabistan yönetimi Lübnan'ın Riyad'daki elçisini sınır dışı etmiş, başkenti Beyrut'taki elçisini geri çağırmış ve Lübnan'dan tüm ithalatı yasaklamıştı.

France 24 televizyonuna konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan Al-i Suud şu an Lübnan ile ilişkileri yeniden kurmada bir fayda görmediklerini, ilişkileri mevcut şekliyle sürdüreceklerini belirtti ve Lübnan yönetimini "Hizbullah tarafından esir alınmakla" eleştirdi.

Lübnan, geçmişte Körfez ülkelerinin geleneksel yatırım ve bağış yaptıkları ülke konumundaydı. Fakat çok büyük bir ekonomik krizin ortasındayken Lübnan, yaşanan siyasi krizin de etkisiyleSuudi Arabistan'ın yardımından mahrum kaldı.

Hizbullah'ın destekçisi İran ise sadece Hizbullah'a yardım ettiğinden Lübnan ekonomisine katkıda bulunmuyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

Öncesi Terörist başı Öcalan’ın kardeşi öldü!
Sonraki Der’a’da Rejim aracına bombalı saldırı