11:48 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Suriye’nin güneyinde her geçen gün saldırılar artıyor

Suriye'nin güneyi Der'a'da Rejim milislerinin pusuya düşürüldüğü bildirildi.

Der'a'nın kuzeyi el-Fakih köyü yolu üzerinde askeri araçları ile seyir halinde ilerleyen Rejim milislerinin pusuya düşürüldüğü aktarıldı.

Pusuya düşürülen konvoyda 3 araç kullanılamaz hale getirildiği, milis öldürüldüğü, 10 milisin ise esir alındığı ifade ediliyor. Ayrıca iki aracın da ği belirtildi.

Saldırının “” grubu tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

Suriye'nin güney kesimi olan Der'a'da Rejim ve destekçilerine yönelik ık aralıklarla silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleştiriliyor.

'daki “” dalgasının Suriye'ye de sıçramasıyla 15 Mart 2011'de bir grup öğrencinin okul duvarına, 'e hitaben, “Ey doktor (Beşşar Esed) şimdi sıra sende” yazmasıyla başlayan halk ayaklanmasının fitili, Der'a'da ateşlenmiş, kent yıllar içinde muhaliflerin eline geçmişti.

Rejim, abluka ve yoğun saldırıya maruz bıraktığı Der'a'da 'nın ara buluculuğunda muhaliflerle Temmuz 2018'de görüşmeler yapmış, bölgede kalmak isteyenler uzlaşıya imza atarak ellerindeki ağır ı rejim güçlerine teslim ederken uzlaşmayı reddeden gruplar ise zorunlu göçle ülkenin kuzeyine gönderilmişti.

Der'a'dan ayrılmayan eski , rejim birliklerinin girdiği Tafas, Dera el-Beled ve Basra Şam'da hafif silahlarla varlık gösteriyor.

Kaynak: Mira Haber