14:23 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Suriye’de İran için savaşan güçlere hava saldırısı

'nin doğusunda güçlerine kimliği belirsiz uçakların hava ı düzenlediği, saldırıda 4 İran vatandaşının öldürüldüğü bildiriliyor.

Kime ait olduğu belirlenemeyen uçaklarının Suriye'nin sınırına yakın bir bölgesinde İran için savaşan hedef aldığı bildirildi.

Suriye'nin Irak sınırında yer alan ve Deyrizor'a bağlı olan El Bukemal şehri yakınlarında kimliği belirsiz uçakların İranlı milislere ait evleri ve silah depolarını vurduğu belirtiliyor.

Uçakların kimliği tespit edilemese de veya bir koalisyona ait oldukları tahmin ediliyor. Bu saldırılarda 4 İran ve 1 Esed rejimi askerinin öldüğü iddia ediliyor.

Saldırıyla eş zamanlı olarak PKK'nın Suriye'deki kolu 'nin denetimindeki 'Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki aynı bölgeye yakın bir konumda yer alan Bağuz'da da şiddetli patlamalar duyulduğu yerel kaynaklar tarafından bildirildi.

Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızlarına bağlı güçlerle ve İran tarafından desteklenen Şii milislerinin etkisinin ülkenin diğer kesimlerine oranla daha fazla olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber'in editöryel politikasını yansıtmayabilir.