ucan kristaller 01
ucan kristaller 01

Suriye sınırında akılalmaz kaçakçılık yöntemi

Ürdün kuvvetleri Suriye’den gelen uyuşturucu yüklü insansız hava aracını düşürdü

Resmi Ürdün ajansı PETRA askeri istihbarat kaynaklarına dayanan bir rapor yayınladı. Bölgedeki güvenlik ve askeri sınır muhafızlarının, insansız hava araçları kullanarak Suriye topraklarından Ürdün’e uyuşturucu kaçırma girişimi tespit ettiği bildirildi.

Suriye menşei olduğu iddia edilen insansız hava aracının kuzey Suriye sınırını geçmeye çalışırken imha edildiği belirtildi.

500 gram kristal madde yakalandı

Dron ile taşınan yaklaşık 500 gram metamfetamin kristali ele geçirildi.

Ürdün ordusu yaptığı açıklamada, “Sınırlarımıza yönelik herhangi bir tehdide veya ulusal güvenliğimizi istikrarsızlaştırmaya yönelik herhangi bir girişime karşı kararlı şiddetle savaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ürdün, özellikle sınır komşusu olan Suriye ve Irak’ta kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle, defalarca kaçakçılık girişimlerine maruz kaldı.

Krallık, daha önce Suriye ordusu tarafından, İran yanlısı milisleri sınırdan Körfez’deki kazançlı pazarlara uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlamıştı. Ancak Suriye hükümeti, Suriye ordusu ve güvenlik güçleriyle bağlantılı İran destekli milislerin uyuşturucu kaçakçılığında suç ortaklığı iddialarını reddetti.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Kırıkkale’de sağanak yağıştan dereler taştı
Sonraki Kanada’da okullarda ahlaki yangın