00:59 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Suriye: Dera’da rejime yönelik saldırılar sürüyor

'nin güneyindeki Dera ili genelinde güçlerini hedef alan saldırıların devam ği bildiriliyor.

Suriye'nin güneyindeki Dera ili genelinde Esed rejimi güçlerini hedef alan saldırıların devam ettiği bildiriliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre son olarak Dera kırsalındaki Sanameyn yerleşiminde, 'nin Sanameyn liderinin evi saldırıya hedef oldu.

Saldırıda öz konusu ismin yanı sıra biri çocuk iki kişinin daha öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Son saldırılarla beraber Kasım ayında Dera genelinde rejim ve bağlantıı kişilerden ölenlerin sayısının 16'yı aştığı dile getiriliyor.

S. : last night assault in Sanamayn (N. ) targeted an influential figure of the town, leader of Baath Party. He was killed with a man affialiated with the Mil. Security. 2 more ppl slain, incl. a child & 4 more wounded.

— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq)

Dera ili

ve destekli Esed rejimi, 2018 yılının Haziran ayında Suriye'nin güneyinde muhaliflerin elindeki bölgelere yönelik nihai saldırısını başlatmıştı. Saldırıların başlamasından yaklaşık bir ay sonra, 13 Temmuz'da Dera kent merkezi Esed rejimi tarafından ele geçirilmişti. Bu tarihin ardından ülkenin güneyinde muhalifler, kaleleri sayılan bölgeler fiilen kaybetmiş oldu.

Bir süre sonra Esed rejimi Kuneytre ilindeki bölgeleri de ele geçirdi. Böylece Suriye'nin güneyinde muhaliflerin hiçbir hakimiyeti kalmadı. Bölgedeki muhalif güçlerin bir kısmı 'e gitmeyi tercih ederken, bazıları da Esed rejimiyle uzlaşmayı seçti. Rusya aracılığında Esed rejimiyle uzlaşan muhaliflerin bir bölümü silah bıraktı. Bir bölüm muhalif ise Esed rejimine katılarak varlıklarını devam ettirdi.

Silahlı taban kazandı

Ancak, af ve uzlaşı anlaşmalarına rağmen Suriye'nin güneyinde Esed rejiminin baskıları devam etti. Zorla askere alma, eski muhalif isimlere yönelik suikastlar, kaçırma gibi uygulamalar giderek arttı. Bu durum, Dera merkezli olmak üzere bölgede silahlı muhalefetin tekrar taban kazanmasına yol açtı.

Muhalif güçler bölgede gerilla tipi saldırılarına 3 yılı aşkın süredir devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber'in editöryel politikasını yansıtmayabilir.