stoltenberg avrupa birligi nato olmadan kendini savunamaz 1683662158 8175
stoltenberg avrupa birligi nato olmadan kendini savunamaz 1683662158 8175

Stoltenberg: NATO olmadan Avrupa Birliği kendini savunamaz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Avrupa Birliği’nin (AB) Kuzey Atlantik İttifakı olmadan Avrupa’yı savunamayacağını öne sürdü.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Washington Post gazetesine verdiği demeçte AB’nin Kuzey Atlantik İttifakı olmadan Avrupa’yı savunamayacağını söyledi.

“NATO’NUN SAVUNMA HARCAMALARININ YÜZDE SEKSENİ AB’NİN DIŞINDAKİ MÜTTEFİKLERDEN GELİYOR”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Avrupa’nın bağımlılığını azaltma hakkındaki açıklamalarıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Stoltenberg, “Avrupa Birliği’nin savunma çabalarını selamlıyoruz. Kısmen AB’nin Avrupa’yı savunamaması nedeniyle kaçınmamız gereken şey ise tekrar ve rekabettir. NATO’nun savunma harcamalarının yüzde sekseni AB’nin dışındaki müttefiklerden geliyor. Coğrafya da söz konusu. NATO haritasına bakarsanız kuzeyde Norveç, güneyde ise Türkiye var, fakat tabii ki ABD, Kanada ve İngiltere de Avrupa’nın savunması için kritik öneme sahip” diye konuştu.

Kuzey Amerika ile Avrupa arasındaki bağı zayıflatmaya yönelik her türlü siyasi girişimin yalnızca NATO’yu değil, Avrupa’nın kendisini de böleceğine dikkat çeken Stoltenberg ayrıca NATO’nun küresel bir ittifak olmayacağını ve Asya’dan üyeleri kabul etmeyeceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Gazze’nin yeniden inşa etmenin maliyeti belli oldu

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Arap Devletleri Bölgesel Bürosu Direktörü Abdallah Al Dardari, Gazze’nin yeniden …

Von der Leyen’e protesto şoku: Savaş suçlususun!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İsrail’e verdiği destekten dolayı bir protestocunun …