son dakika fbi biden in evinde arama yapiyor 01
son dakika fbi biden in evinde arama yapiyor 01

Son dakika! FBI Biden’ın evinde arama yapıyor

ABD Adalet Bakanlığı, gizli belge soruşturması kapsamında FBI’ın Başkan Joe Biden’ın Delaware’deki evinde arama yapılmasına karar verdi.

ABD Adalet bakanlığı belge soruşturmasında Başkan Joe Biden‘ın Delaware’deki evini arıyor. Biden’ın Kişisel avukatı, federal ajanların Joe Biden’ın gizli belgelere sahip olmasına yönelik soruşturmanın bir parçası olarak Delaware’deki Rehoboth Beach’teki evini aramaya başladığını açıkladı.

“İşbirliği yapmayı kabul ettik”

Avukat Bob Bauer yaptığı açıklamada, “Bugün, Başkanın tam desteği ve işbirliğiyle Adalet Bakanlığı, Rehoboth, Delaware’deki evinde planlı bir arama yürütüyor. Adalet Bakanlığı’nın standart prosedürleri uyarınca, operasyonel güvenlik ve bütünlük adına, bu işi kamuoyuna önceden bildirimde bulunmaksızın yapmaya çalıştı ve biz de işbirliği yapmayı kabul ettik. Bugünkü araştırmanın sonunda daha fazla bilgiye sahip olacağız”

Daha önce gizli arama yapıldı

Geçen ay Biden, FBI’ın daha önce gizli belgelerin bulunduğu iki yerden biri olan Wilmington, Delaware’deki evinde benzeri görülmemiş bir arama yapmasına müsaade edildi. Ayrıca Kasım ayında FBI’ın, belgelerin ilk kez bulunduğu Washington DC’de kullandığı eski bir ofisi aramasına da izin verdi.
Sonuç olarak, Biden’ın senatör ve başkan yardımcısı olduğu zamana ait 25 ila 30 gizli belge hem FBI hem de Biden’ın yardımcıları tarafından Wilmington ve Washington DC mülklerinde bulundu. Biden’ın avukatları, Biden’ın sık sık tatil yaptığı veya hafta sonlarını geçirdiği Rehoboth Beach’teki evinde de arama yaptı ancak hiçbir belge bulamadı. Burasının daha önce FBI tarafından aranıp aranmadığı bilinmiyor.

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …