57568
57568

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bombalı araç saldırısı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yabancıları taşıdığı belirtilen bir konvoy bombalı araç saldırısıyla hedef alındı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yabancıları taşıdığı belirtilen bir konvoy bombalı araç saldırısıyla hedef alındı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre başkent Mogadişu'da hava limanı yolunda, bölgeye önceden park edilen bomba yüklü bir araç infilak ettirildi.

Patlamada, Birleşmiş Milletler (BM) mensuplarının ulaşımını sağlamakla yükümlü "Duguf Security" isimli bir güvenlik firmasına ait araçların hedef alındığı kaydedildi. Bölge kaynakları saldırıda 8 kişinin öldüğünü ifade etti.

Mogadishu : The attack targeted a convoy of Duguf Security which is contracted to carry UN staff. This is the second attack in about two months.

— Yusuf Abdi Shire (@Hajishire)

Saldırıyı El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab üstlendi.

Ülkenin başkenti Mogadişu ve çevresinde sıklıkla bombalı saldırılar gerçekleştirilirken, bu saldırıların büyük bir kısmını Eş Şebab'ın düzenlediği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …