sisi esed e destek icin idlib e asker gonderdi 01
sisi esed e destek icin idlib e asker gonderdi 01

Sisi, Esed’e destek için İdlib’e asker gönderdi

Mısır’ın Esed rejimi için savaşmak üzere Suriye’ye yaklaşık 150 asker gönderdiği, askerlerin İran Devrim Muhafızları Ordusu ile diğer İran destekli terörist grupların koordinasyonunda İdlib’in güneyi ve Batı Halep kırsalına yerleştiği öğrenildi.

AA muhabirlerinin güvenilir askeri muhalif kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Mısır’dan gelen yaklaşık 150 asker, geçen günlerde Esed rejimi kontrolündeki Hama askeri havaalanına indi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu ile diğer İran destekli milislerin koordinasyonunda hareket eden askerler, iki gruba ayrıldı.

Bir kısmı, Halep’in batı kırsalındaki Han Asel bölgesine, diğer kısmı ise İdlib’in güneyindeki Serakib ilçesi civarına ulaştı.

Ellerinde hafif silahlar bulunan askerler, söz konusu bölgelerdeki cephe hatlarına yerleşti.

Esed rejimi destekçisi İmam Mehdi Tugayı komutanı Tuğgeneral Firas Drouf: Mısır askerleri güney İdlib’de Türk ordusuna yakın bir yerde konuşlandı. Ayrıca mısır savaş uçaklarının muhalifleri hedefleri vurması için de hava üssü kurma planımız var.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …