siddetli firtina italya yi vurdu 01
siddetli firtina italya yi vurdu 01

Şiddetli fırtına İtalya’yı vurdu

İtalya’nın Kuzey Veneto bölgesi pazartesi günü başlayan şiddetli fırtına ve sonrasında gelen dolu yağışıyla sarsıldı. Bölgedeki tarım arazilerini yerle bir eden ve mülklere de zarar veren yağış ardında ciddi bir yıkım bıraktı.

İtalya’da Pazar günü başlayan ancak etkisini Pazartesi artıran fırtına hayatı olumsuz etkileri. Özellikle Verona ilinde yüksek hasara yol açan fırtına yerel medyanın paylaştığı görüntülerle gözler önüne serildi.

İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu (Coldiretti), fırtınanın meyve ağaçlarını söktüğünü, üzüm bağlarını yıktığını, seraları ve mahsulleri tahrip ettiğini ve Veneto kırsalındaki hayvan ahırlarını sular altında bırakarak milyonlarca euro zarara yol açtığını söyledi.

Veneto Çiftçiler Derneği ise yarımadada her yıl ağustos ayında bu tarz fırtınaların yaşandığına ve bir kaç dakika içerisinde tüm bir yılın emeğini yerle bir ettiğine dikkat çekti.

”Yıkımın merkez üssü Verona diz çöktü”

Veneto Valisi Luca Zaia düzenlediği basın toplantısında, fırtınanın sonuçlarını ‘yıkıcı’ olarak niteledi.

İlginizi Çekebilir

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …

Soykırıma ses etmeyen İngiltere, Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulayacakmış

İngiltere 3 Mayıs 2024 tarihinde Batı Şeria’daki Filistinlilere şiddet uyguladıkları gerekçesiyle aşırılık yanlısı Yahudi gruplara …