savasi-durdurmasi-icin-israil-e-uluslararasi-baski-yapilmasi-cagrisi-01

“Savaşı durdurması için İsrail’e uluslararası baskı yapılması” çağrısı

Kral Abdullah, uluslararası toplumun “Gazze’deki savaşı durdurması, sivilleri koruması, ablukayı sonlandırması ve bölgeye insani yardım ulaşmasını sağlaması için İsrail’e baskı yapması” gerektiğini ifade etti.

Krallık Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, başkent Amman’da yaptığı görüşmelerde, İngiltere Genelkurmay Başkanlığı Orta Doğu ve Kuzey Afrika Danışmanı Joey Martin Sampson ile BM Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain’i kabul etti.

Ürdün Kralı ayrıca Gazze’ye yönelik saldırıların bölgedeki durum için “infiale yol açabileceği” uyarısında bulundu.

Kral Abdullah, WFP İcra Direktörü McCain ile görüşmesinde ise “Gazze Şeridi’ne gıda ve insani yardımların ivedilikle ulaştırılması ve bunun sürdürülebilir olması” gerektiğini vurguladı.

Ürdün Kralı, Gazze Şeridi’ne gıda, su, ilaç, yakıt temin edilmesi çabalarının yoğunlaştırılması ile tıbbi ve yardım altyapısının korunmasına ilişkin uluslararası topluma çağrı yapılması konusunda WFP gibi uluslararası kuruluşların rolüne değindi.

McCain ise Gazze’de sivillerin ve sivil altyapının korunmasının yanı sıra bölgeye gıda, ilaç ve yardım desteğinin sürekli ve sürdürülebilir şekilde erişiminin sağlanmasının önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Doha’daki Hamas ofisinin kapatılacağı iddia edildi

Reuters’ın Katar hükümetinden bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Katar, Hamas’ın siyasi ofisini kapatabilir. Katar’ın ülkenin …

Siyonist şeytanın konvoyuna saldırı

Siyonist Binyamin Netanyahu’nun konvoyuna “fiziki saldırı” girişiminde bulunduğu iddia edilen bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. …