sadr yanlisi grup meclis i basti 01
sadr yanlisi grup meclis i basti 01

Sadr yanlısı grup Meclis’i bastı!

Irak’ın başkenti Bağdat’ta hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge önünde toplanan Sadr Hareketi mensubu bir grup, beton bariyerleri aşarak Meclis binasına girdi.

İran destekli Koordinasyon Çerçevesi’nin başbakan adayı Muhammed Şiya es-Sudani’yi protesto eden Sadr yanlıları Yeşil Bölge’nin önünde toplandı.
Kalabalık, bölgenin çevresinde bulunan beton bariyerleri aşmak isterken güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştı. Bir grup, daha sonra beton bariyerleri yıkarak bölgede bulunan Meclis binasını bastı.
thumbs_b_c_9d2d7294bd411b0b183ff3fd2edc4318
Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi de göstericilere seslenerek “kamu ve özel mallara zarar vermemelerini ve Yeşil Bölge’den derhal çekilmelerini” istedi. Irak’taki İran yanlısı Şii gruplar, başbakan adayı olarak Sudani’yi göstermişti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …