rusya nin suriye den cekildigi iddialarina yalanlama 01
rusya nin suriye den cekildigi iddialarina yalanlama 01

Rusya’nın Suriye’den çekildiği iddialarına yalanlama

Suriyeli bir kaynak, Rus ordusunun Suriye’deki bazı mevkilerinden çekildiği iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada bu iddialarda bulunan kişilerin ‘insanların kafasını karıştırmak istedikleri’ belirtildi.

Rejim Ordusu Sözcüsü Ömer Rahmun, DPA’ya yaptığı açıklamada “Kamışlı, Tel Tamer, Ayn İsa, Halep ve İdlib’e kadar Rus üsleri ve noktaları boşaltılmamıştır. Bugün beni ziyaret eden Rus heyeti ile bu iddialar üzerine konuştuk. Heyet, ABD’nin bu iddiaları kafa karışıklığı oluşturmak için ortaya attığını ve Rus askerlerinin transfer edilmediğini söyledi. Rus ordusunun dünyanın en önemli en büyük ordularından biri olmadığına dair bir propaganda olduğu söylendi” dedi.

Suriye Ulusal Kurtuluş Cephesi’nden (UKC) bir komutan, Rus güçlerinin İdlib, Hama ve Lazkiye kırsalında Türkiye ile mutabık kalınan yerlerden çekilmeyeceğini belirtti.

Komutan DPA’ya yaptığı açıklamada “Rus kuvvetleri hala tüm noktalarda çalışmalarına devam ediyor, bir geri çekilme gözlemlemedik. Aksine Hama kırsalındaki Halfaya üssünü ve İdlib’teki Serakib ve Maarat el-Numan noktalarını ziyaret ediyorlar” dedi.

Rusya, Suriye’nin güneyindeki Dera ve kuzeyindeki Malikiye şehrine kadar onlarca askeri mevzilerde bulunuyor. Rus birlikleri, Lazkiye’de bulunan ve ülkenin en büyük hava üssü olan Hmeymin Hava Üssü’nün ve Tartus’taki deniz üssünün kontrolüne sahip. Basında çıkan haberlere göre ülkede 50 binden fazla Rus askeri bulunuyor. Rusya’nın 2015 yılının Eylül ayının ardından Suriye rejimini yanında savaşa girmesinden bu yana 100’den fazla Rus askeri hayatını kaybetti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …