rusya nin balistik fuze saldirisi sonrasi ortaya cikan yikim 07
rusya nin balistik fuze saldirisi sonrasi ortaya cikan yikim 07

Rusya’nın Balistik füze saldırısı sonrası ortaya çıkan yıkım !

Zalim Esed rejiminin silah arkadaşı İşgalci Rusya dün gece Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 2 noktayı balistik füzelerle vurdu.

SMO 3.Kolordu komutanı Ahmed Nur gerçekleşen saldırıya ilişkin şunları söyledi: ”El Bab doğusundaki Hamran köyünde bulunan akaryakıt istasyonuna 3 balistik füze isabet etti. Bu saldırıyı Rusya’nın düzenlediğini değerendiriyoruz.”

SMO sözcüsü Binbaşı Yusuf Hamud ise gerçekleşen saldırının Halep/Kuveyris ve Lazkiye’deki Himeymim üslerinden ateşlendiğini söyledi.

Gerçekleşen bu saldırı sonrasında çok sayıda yaralan olduğunu aktaran yerel kaynaklar 200’den fazla yakıt tankerinin ise kullanılamaz hale geldiğini aktardı.

Saatlerce süren söndürme çalışmalarından sonra ortaya çıkan manzara ise yıkımın nedenli büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

Rusya tarafından Cerablus’a fırlatılan balistik Tochka füzesi.

Saldırının gerçekleştiği yer ve sonrası


Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …