22:02 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Rusya’dan ‘toplu mezar’ iddiasına yalanlama

Kremlin’den yapılan açıklamada Rus kuvvetlerinin Ukrayna’nın Harkov eyaletinde savaş suçu işlediğini gösteren tüm olgular yalanlandı. Rusya, Ukrayna ordusu tarafından geri alınan yerlerde bulunan toplu mezarları ve işkence görmüş cesetleri ‘yalan’ diyerek reddetti.

Ukrayna’nın çoğu sivil olduğunu söylediği yaklaşık 450 ceset, Rus birliklerinin bu ay, çoğu Ukrayna’daki askeri harekatlarının ilk haftalarından bu yana kontrol ettikleri Harkov bölgesinden çıkarılmasının ardından İzium yakınlarındaki toplu mezarlarda bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, bölgedeki müfettişlerin elleri bağlı cesetler de dahil olmak üzere çok sayıda işkence kanıtı bulduklarını ve Rus birliklerini savaş suçları işlediğini söyledi.

Kremlin: Bucha’daki senaryonun aynısı

Pazartesi günü Zelenskiy’in açıklamaları sorulduğunda Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, “Bu Bucha’daki senaryonun aynısı. İddiaların hepsi yalan ve elbette bu hikayede gerçeği savunacağız.” dedi.

Rusya daha önce de mart ayı sonunda Rusya’nın geri çekilmesinden sonra Bucha’daki sivillerin öldürüldüğüne dair kanıtları reddetmişti.

<

p data-min-tv-running=”true”>Ukrayna’nın tüm kanıtları uluslararası savaş suçları mahkemesine iletmesi bekleniyor.

DİĞER GELİŞMELER