rusya da savas ucagi dustu 1 olu 01
rusya da savas ucagi dustu 1 olu 01

Rusya’da savaş uçağı düştü: 1 ölü

Rusya’nın Belgorod bölgesinde Savunma Bakanlığı’na ait bir uçağın düştüğü açıklandı.
Belgorod Bölgesi Valisi Vyaçeslav Gladkov, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Ukrayna’nın Harkov bölgesi ile komşu olan Valuyki ilçesinde Rusya Savunma Bakanlığı’na ait bir uçağın düştüğünü belirtti.
Gladkov, “Valuyki ilçesinde Savunma Bakanlığı’na ait bir uçak düştü. Şu anda kaza yerinde soruşturma grubu ile Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın bir ekibi çalışıyor. Olayın nedenleri açıklığa kavuşturuluyor. Durum kontrol altında” ifadelerini paylaştı.

Rusya Savunma Bakanlığı: Su-25 kazasında pilot hayatını kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında ise Belgorod bölgesinde Rus Hava-Uzay Kuvvetleri’ne ait bir Su-25 uçağının kaza yaptığını, olayda pilotun hayatını kaybettiğini duyurdu.
Kazanın Rus saldırı uçağının muharebe görevini yerine getirdikten sonra üssünün bulunduğu havalimanına dönüşü sırasında meydana geldiği dikkat çekilen açıklamada, kazanın nedeninin teknik arıza olduğu vurgulandı.
Açıklamada, “Uçak ıssız bir bölgede düştü, karada herhangi bir yıkım yok” ifadeleri kullanıldı.
Rus haber ajanslarının kaynaklarının aktardığı üzere düşen uçağın pilotu kendini fırlatmayı başardı, ancak kaldırıldığı hastanede aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetti.

İlginizi Çekebilir

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …

Gazze’de 3 evden 2’si yıkık

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki her 3 evden 2’sinin yıkıldığını …