rus oligarklarin esrarengiz olumleri her sey kuvetteki kan banyosuyla basladi 1668761879 5367
rus oligarklarin esrarengiz olumleri her sey kuvetteki kan banyosuyla basladi 1668761879 5367

Rusya’da gizemli oligark ölümlerinin sonu gelmiyor

24 Şubat’ta başlayan savaş ile birlikte savaş kadar pek çok yaptırıma maruz kalan Rus oligarklar da gündemi oldukça meşgul etti

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte Rusya hükümetine yakınlığı ile bilinen milyarder Rus oligarklar dünya ve Türkiye gündemini oldukça meşgul etmeye başladı.

Rus oligarklarla ilgili en ilgi çekici olan şey ise savaşın başlamasıyla birlikte gerçekleşen gizemli ölümleri. Pek çok oligark, evlerinde ya da başka mekanlarda ve bazıları aileleriyle birlikte ölü bulundu.

Daily Star’da yer alan bir habere göre ise Rusya’nın önde gelen bir uzmanı tuhaf intiharların perde arkasında Rusya’daki rakip savaşının olduğunu iddia etti. İddiaya gröre Rusya’da patronlar arasında ayrıca ticaret savaşları başladı.

Daily Star’ın Daily Mail’in iddiasına dayandırdığı haberinde Rusya’nın dara düşen ekonomisinde herkes pastadan bir parça kapma savaşında ve rakiplerini eliyor.

İddialara göre bu savaşçılar da Gazprom, Lukoil, Novatek ve Gazprombank şirketlerinin tepesinde oturan isimler. İlginç ölümler dizisi ise aslında savaştan önce başladı.

LEONID SHULMAN

İlk ölen isim Rus enerji devi Gazprom’un ulaştırma şefi olan 60 yaşındaki Leonid Shulman ile gerçekleşti. Shulman banyosunda kanlar içinde bulunmuştu. Cansız bedeninin yanında aynı zamanda bir intihar notu da vardı.

ALEXANDER TYULAKOV

Ardından ise Schulman’a komşu olan Rus iş insanı Alexander Tyulakov ile ilgili bir şüpheli ölüm haberi geldi.

VASILY MELNİKOV

Ayrıca tıbbi cihaz satın alımlarda dev bir firma olan Medstom’un sahibi oligark Vasily Melnikov evinde ölü bulundu.

MIKHAIL WATFORD

3 Mart’ta iş insanı Mikhail Watford İngiltere Surrey’deki evinde ölü buludu. Watford’un ölümünün Rus oligarklara yapılan yaptırım kararlarına denk gelmesi dikkat çekmişti. Watford’un cesedini evin bahçıvanı garajda bulmuştu.

VLADISLAV AVAYEV

Mart ayının sonunda İspanya’da bulunan Gazprom’un eski başkan yardımcısı ve üst düzey Kremlin yöneticisi Vladislav Avayev önce eşi ve küçük kızını; ardından da kendini öldürdüğü iddia edildi.

YURI VORONOV

Gazprom ile iş birliği içinde olan lojistik şirketlerinin başındaki Yuri Voronov ise temmuz ayında evindeki yüzme havuzunda ölü bulunmuştu. Voronov’un cansız bedeninin yanında bir tabanca vardı.

ALEXANDER SUBBOTIN

Lukoil’in en eski üst düzey yöneticisi Alexander Subbotin ise Moskova yakınlarındaki bir evin bodrum katında ölü bulunmuştu.

SERGEY PROTOSENYA

Ardından Moskova’da yaşayan Sergey Protosenya’nın da eşini ve kızını öldürüp intihar ettiği söylendi.

RAVİL MAGANOV

1 Eylül’de Rusya’nın ikinci büyük petrol üreticisi olan Lukoil’in Yönetim Kurulu Başkanı Ravil Maganov tedavi gördüğü hastanenin penceresinden düşerek yaşamını yitirdi.

YEVGENY PALANT

Telekomünikasyon kralı olarak bilinen Yevgeny Palant, 29 Haziran’da Moskova’daki evinde ölü bulundu. Palant’ın cansız bedeninin üzerinde 14 bıçak yarası vardı.

İlginizi Çekebilir

Tartışmalar dinmiyor: İngiltere’nin Ruanda planı hayata geçiyor

Birleşik Krallık Parlamentosu, 18 Nisan 2024 tarihinde, Manş Denizi üzerinden yasa dışı yollardan İngiltere’ye giren …

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …