15:20 Perşembe / 18 Nisan 2024 | 9 Şevval 1445

Rusya: Taliban’la temas sürüyor!

, Moskova'nın komşu ülkelere yönelik riskleri ortadan kaldırmak için 'la temaslarını sürdürdüğünü söyledi.
 
Lavrov, “Taliban, terörle mücadeleyi sürdürmeye, kaçakçılığıyla mücadeleye bağlılıklarını da açıklayarak hedeflerini duyurdular. topraklarından komşu ülkelere hiçbir tehdit gelmemesi için her şeyi yapacaklarına, komşu ülkeleri istikrarsızlaştırma niyetinde olmadıklarına ve toplumunun tüm kesimlerini, siyasi, etnik, mezhepsel dengeyi yansıtan kapsayıcı bir hükümet kuracaklarına dair diğer tüm taraflara güvence verdiler” dedi.
 
Dünyanın birç ülkesi gibi Rusya'nın bu yaklaşımı desteklediğini ve memnuniyetle karşıladığını belirten Lavrov, “Şimdi bunun nasıl hayata geçirileceğini gözlemliyoruz. Çıkarımda bulunmak için elbette çok az zaman geçti. Ancak bu aşamada, öncelikle Orta Asyalı komşularımıza yönelik her türlü riskin ortadan kaldırılmasıyla ilgili konular başta olmak üzere güncel konularda onlarla temas halinde olduğumuzu tekrar etmek isterim” ifadelerini kullandı.
Lavrov, Taliban hükümetinin henüz hiçbir ülke tarafından tanınmamasına rağmen tüm ülkelerin , insan hakları, diplomatik misyonların normal işleyişi gibi bir dizi önemli konuda Taliban'la diyalog kurulması gerektiğini kabul ğine dikkat çekti.