12:41 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

“Rusya Libya’da stratejik bir pozisyon elde etmeyi amaçlıyor”

AFRICOM'da daire başkan yardımcıı olarak görev yapan ABD'li General Gregory Hadfield, Rusya'nın Libya'da kesin bir zafer peşinde olmadığını dile getirdi.

“ABD, Rusya'nın, Libya'ya göndermesinin bu ülkede devam eden iç savaşta ‘dengeyi' değiştirmeyeceğini ancak 'daki jeostratejik bir kalenin korunmasına yardımcı olabileceğine inanıyor.”

Bu ifadeler ABD'li istihbaratçı bir generale ait.

Hafter liderliğindeki güçler ve Rus yetkililerin resmi açıklamalarıyla reddetmesine rağmen, Rusya Cufra Hava Üssüne 14 MiG 29 ve Su-24 gönderdi.

Euronews'in haberine göre, ABD'nin Afrika Kuvvetleri'nde (AFRICOM) istihbarat daire başkan yardımcısı olarak görev yapan General Gregory Hadfield, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının, Rusya'dan hareketle ve üzerinden geçerek Libya'ya ulaştığını dile getirdi.

Hadfield, uçakların henüz kullanılmadığını ancak Trablus'u ele geçirme mücadelesinde başarısız olan Hafter'in bu hedefine yeni bir destek olabileceğini söyledi.

ABD'li istihbarat subayına göre , Rusya'nın bölgedeki çıkarlarını geliştirmesi için Hafter'den kesin bir zafer beklemiyor.

“Hafter'i desteklemek, ı kazanmakla ilgili değil.” diyen Hadfield, Rusya'nın asıl amacının Kuzey Afrika kalesindeki gücünü pekiştirmek olduğunu ifade .