rusya erivan i ucretsiz silahlandiriyor 01
rusya erivan i ucretsiz silahlandiriyor 01

“Rusya Erivan’ı ücretsiz silahlandırıyor”

Aliyev, Rus RBK kanalına verdiği mülakatta, son iki haftada Ermenistan’a ait milyarlarca dolarlık askeri ekipman imha ettiklerini söyledi.

Rus kanalına konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ’a ilişkin müzakerelere Türkiye’nin de dahil edilmesi gerektiğini belirterek, ‘Türk liderliğinin açık tutumu sayesinde çatışmalara üçüncü tarafların müdahil olması engellendi. Türkiye’nin çatışmanın çözümünde önemli rol oynaması gerektiğine ve oynayacağına dair hiç şüphe yok. Bunun hukuki mi yoksa fiili mi olacağı ise teknik bir konudur. Çatışmayı çözmek istiyorsak, bu yeni bir formatta çözülmelidir.” diye konuştu.

Bunlara hassasiyetle cevap verilecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın sivilleri hedef almasına ilişkin, “Azerbaycan tarafı tüm bunlara layıkıyla cevap verecek.” ifadesini kullandı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan’ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 9 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı. Gence şehri Ermenistan saldırısında en kaza döndü. Ermenistan’ın saldırılarına ilişkin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İham Aliyev yaptığı açıklamada, “Azerbaycan tarafı tüm bunlara layıkıyla cevap verecek.” dedi.

Öncesi Çavuşoğlu Lavrov’la Karabağ meselesini görüştü
Sonraki Sultan Sazlığı Milli Parkı’nda yangın çıktı