rusyadan ukrayna iddiasi batidan gelen silahlar nukleer santralde saklaniyor 1674477090 5646
rusyadan ukrayna iddiasi batidan gelen silahlar nukleer santralde saklaniyor 1674477090 5646

Rusya: Batı’nın yolladığı silahlar nükleer santralde saklanıyor

Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Naryshkin, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin, Batı tarafından sağlanan silah ve mühimmatı depolamak için nükleer santralleri kullandığını iddia etti.

Rusya Dış İstihbaratı Servisi Direktörü Sergey Naryshkin, yaptığı açıklamada, teşkilatının, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Batı tarafından sağlanan silah ve mühimmatı depolamak için nükleer santralleri kullandığına dair güvenilir istihbarat aldığını belirtti.

Rusya Dış İstihbaratı Servisi Direktörü Sergey Naryshkin

“NÜKLEER SANTRALLERİ HEDEF ALMAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORLAR”

Bahsi geçen silah ve mühimmat arasında HIMARS ile büyük kalibreli top mermileri olduğu ve bunların geçen Aralık ayında trenle Rivne Nükleer Santrali’ne getirildiği ifade edildi.

Rivne Nükleer Santrali

Açıklamada, Ukrayna’nın askeri cephane depolamak için nükleer reaktörleri kalkan olarak kullandığına dikkat çekilerek, “Buradaki fikir, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin nükleer bir felaket korkusuyla nükleer santralleri saldırılarıyla hedef almayacağıdır” denildi.

Ukrayna'daki nükleer santrallerin durumu

İlginizi Çekebilir

Dunya Katliama Kayitsiz Kalmiyor Abddeki Columbia Universitesinde Baslayan Ve Tum Dunyaya Yayilan Universitelerdeki Filistine Destek Protestolari Ingiltereye De Sicradi 1715004622793

İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden Gazze’ye dayanışma mesajı

Cambridge ve Oxford üniversitelerindeki öğrenciler Pazartesi günü erken saatlerde üniversite arazisinde Filistin yanlısı kamplar kurarak …

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …