rus savas ucaklari saldirdi en az 1 olu 10 yarali 1594846351 3312
rus savas ucaklari saldirdi en az 1 olu 10 yarali 1594846351 3312

Rus savaş uçakları bu kez el Bab’da sivilleri hedef aldı

Suriye’nin kuzeyinde, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde  bulunan el Bab ilçe merkezi Rus uçaklarının hedefi oldu. İlk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Gece 22:30 sıralarında gerçekleşen ilk saldırıda büyük bir patlama duyuldu. Patlamada bir evin avlusu hedef aldı. Ambulans ve etraftaki insanlar yardım için olay yerine koştururken  22:45’de ikinci bir patlama meydana geldi. Bu kez iki katlı bir evin bir bölümü hedef alınmıştı.
Saldırıda bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İsabet alan bina ve çevre evlerde yaşayan 11 sivil hastaneye kaldırıldı.   Sivil savunma ekiplerinin çalışmaları halen devam ediyor. 4 yaşında bir çocuğun kayıp olduğu bilgisi var. Bölge hastanelerine aktarılan yaralıların durumu hakkında 2’sinin durumunun ciddi olduğu belirtildi.
Ajanslar saldırıyı Rus uçaklarının yaptığı bilgisini verdi.

 

KAYNAK:Mirahaber

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …