rus heyetten hol kampi gorusmesi 01
rus heyetten hol kampi gorusmesi 01

Rus heyetten Hol Kampı görüşmesi

Rusya Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Anna Kuznetsova başkanlığındaki resmi bir Rus heyetin dün,  Suriye’nin doğusunda PKK işgalindeki Kamışlıya Hol Kampı’nda alıkonulan çocuklar için görüşmeye geldiği bildirildi.

Anna Kuznetsova, ülkedeki Çocuk Hakları Birliği’nin 120 Rus vatandaşı çocuğun ülkelerine geri gönderilmesi için belgeler hazırladığını belirtti.

Rus heyet, 3 ila 14 yaşlarındaki 35 çocuğu, Türkiye sınırındaki Kamışlı kentinden aldı.

Kuznetsova, bu gelişlerinde 35 çocuğu kendileri ile götüreceklerini ancak kamplarda kalan çocukların tamamını geri alabilmek için çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti. Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki , bugüne kadar Rusya’ya dönen benzer durumdaki çocukların sayısı 169’a yükseldi.

Öte yandan işgalci Rus savaş uçaklarının İdlib ve Halep kırsalında düzenlediği hava saldırıları sonucu yüzlerce çocuğu katlettiğini hatırlatmak gerekir.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …