almanya ve ukraynanin tank hamlesi rus medyasinda bomba etkisi yapti meclisi yok edelim 1674643486 0772
almanya ve ukraynanin tank hamlesi rus medyasinda bomba etkisi yapti meclisi yok edelim 1674643486 0772

Rus basını öfkeli: “Alman meclisini bombalayalım”

ABD ve Almanya’nın aylardır süren tartışmaların ardından Ukrayna’ya tank göndermeyi planlaması Rus medyasını kızdırdı. Putin’e darbe olarak nitelendirilen adım karşısında nükleer saldırı çağrısı yapıldı.

ABD ve Almanya’nın aylardır süren tartışmaların ardından Ukrayna’ya tank göndermeyi planlaması Rusya’yı kızdırdı.

New York Times gazetesine konuşan adı açıklanmayan bir yetkili, Ukrayna’ya gönderilecek tank sayısının 30 ile 50 arasında değişebileceğini söylemişti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da bugün Ukrayna’ya Leopard tanklarının sevkiyatına onay verdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise dün yaptığı açıklamada Ukrayna’ya “Leopard” tankı göndermesi halinde Almanya ile ilişkilerin olumsuz yönde etkileneceği açıklamasını yapmıştı.

RUS MEDYASINDA BOMBA ETKİSİ

Almanya ve ABD’den peş peşe gelen haberler Rus medyasında bomba etkisi yaptı. Rus televizyon kanalına konuşan Moskova Ortadoğu Enstitüsü başkanı Yevgeny Satanovsky nükleer saldırı çağrısı yaptı.

“MECLİSİ BOMBALAYALIM!”

Sovyetler Birliği’nin 1941’de Berlin’i bombaladığını hatırlatan Satanosvy nükleer füzelerle Alman meclisini yok etme çağrısı yaptı.

Rus medyasında, Rusya’nın Almanya’nın Polonya’dan Ukrayna’ya gönderilecek Leopard tanklarına onayını, ülkenin savaşa doğrudan katılımı olarak gördüğüne dikkat çekildi.

PUTİN’E DARBE

Rus devlet televizyonu Rossiya-1’in sunucusu Vladimir Solovyov da Almanya’nın tank hamlesini Putin’e karşı bir darbe olarak nitelendirdi ve Almanya’nın bu adımla savaşın doğrudan bir tarafı haline geldiğini belirtti.

Satanosvy “Artık Almanya’yı çatışmanın doğrudan bir tarafı olarak gördüğümüze dair net ve kararlı bir mesaj göndermenin zamanı geldi ve 2. Dünya Savaşı’nın hatıralarını yeniden canlandırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …

Gazze’de 3 evden 2’si yıkık

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki her 3 evden 2’sinin yıkıldığını …