roj kampinda tutulan 20 yetim cocuk rusya ya teslim edildi 01
roj kampinda tutulan 20 yetim cocuk rusya ya teslim edildi 01

Roj kampında tutulan 20 yetim çocuk Rusya’ya teslim edildi!

Bugün, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Kamışlı şehrinde Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, IŞİD’lı ebeveynlerini kaybeden 20 çocuğu bir Rus diplomatik heyetine teslim etti.

AFP’nin haberine göre, Özerk Yönetim, iki yıl önce aşırılık yanlısı örgütün ortadan kaldırıldığının duyurulmasından bu yana, ilgili ülkelerden örgütün kamplarda bulunan ailelerini veya cezaevlerinde ve kamplarda tutuklu bulunan vatandaşlarını teslim almalarını talep ediyor. Ancak ilgili ülkeler bunu yapmaktan kaçınıyor.

Özerk Yönetim Dış İlişkiler Departmanı, Cumartesi günü Roj kampında bulunan Rus uyruklu yirmi çocuğun, Rus heyetine teslim edildiğini ve bu çocukların yetim olduğunu, yaşlarının 3 ile 16 arasında değiştiğini belirtti.

Moskova, Nisan ayında Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nden IŞİD’a bağlı ailelerden 34 yetim çocuğu teslim aldı. Rusya, vatandaşlarının Suriye ve Irak’tan sınır dışı edilmesini organize etmeye başlayan ilk yabancı güçlerden biri ve şimdiye kadar Suriye’den 200’den fazla vatandaşını teslim aldı.

Çoğu ülke, özellikle Avrupa ülkeleri, Kürtlerin çağrısına yanıt vermekte isteksiz. Örneğin Fransa, bazıları yetim olmak üzere sınırlı sayıda çocuğu teslim aldı.

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, geçen Çarşamba günü, “Çoğu 12 yaşının altında olan yüzlerce çocuğun yetişkin hapishanelerinde” gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, IŞİD’a bağlı ailelerin çocuklarının rehabilitasyonu için merkezler kurulması ve uluslararası toplumun onlara yardım etmesi gerektiğini kaydetti.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …