rejim der a da cok sayida kontrol noktasindan geri cekildi 01
rejim der a da cok sayida kontrol noktasindan geri cekildi 01

Rejim Der’a’da çok sayıda kontrol noktasından geri çekildi

Esed rejiminin Suriye’nin güneyi Der’a ilinde bulunan çok sayıda kontrol noktasından geri çekildiği bildirildi.

Yerel kaynaklar, Rejim’in Der’a’nın kuzey kırsalındaki çok sayıda kontrol noktasından nedenini belirtmeden geri çekildiği bilgisine yer verdi.

Aktivistler, bölgede artan silahlı ve bombalı saldırılar nedeniyle Rejim’in çok sayıda kontrol noktasından geri çekildiğini öne sürdü.

Der’a ili rejimin eline geçmesinden bu yana uzlaşmacı ve Rejim milislerinin suikast eylemleri ile hedef alınmasına tanık olmakta. Bunların yanında rejime bağlı emniyet birimleri yardımcıları da farklı suikast türleri ile hedef alınmakta.

Şunu belirtmek gerekir ki, suikastler şehri olarak bilinen Der’a’da muhalif hücreler tarafından hemen hemen her gün Rejim ve destekçilerine yönelik silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …