57594
57594

Rafsancani: İran İsrail’den daha fazla Müslüman öldürdü

İran siyasetinin önemli isimlerinden olan Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi, İran konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İran siyasetinin önemli isimlerinden olan Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi, İran konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Didehban-i İran internet sitesine açıklamalarda Faize Rafsancani, İran yönetimini sert bir dille eleştirdi.

Rafsancani, mevcut İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yalnızca perde önündeki isim olduğunu kaydederken, İran yönetiminin ülke dışındaki rolünü de tenkit etti.

"İran, İsrail'den daha fazla Müslüman öldürdü"

İran'ın Suriye'de 500 binden fazla insanın ölümüne iştirak ettiğini kaydeden Rafsancani, Yemen ve diğer bölgelerde de İran'ın benzer bir rolü olduğunu ifade etti. İsrail'in şimdiye kadar 100-200 bin Filistinliyi öldürdüğünü söyleyen Rafsancani, İran'ın ise İsrail'den daha fazla Müslüman öldürdüğünü kaydetti.

İran yönetiminin ekonomi politikalarını da eleştiren Rafsancani, ABD yaptırımlarının da İran ekonomisine zarar verdiğini ancak asıl zararın yanlış yönetim kaynaklı olduğunu savundu.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …