14:46 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Putin ve Macron telefonda Libya’yı görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya’da tarafların karşılıklı görüşmelerinin yeniden başlaması konusunda ‘hemfikir olduklarını’ dile getirdi.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında video konferans yöntemi ile yapılan görüşmeye dair detaylar açıklandı.

Putin ve Macron’un Libya konusunu detaylıca istişare ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Libya’da devam eden çatışmalar nedeniyle karşılıklı endişeler dile getirildi. Liderler, Libya nezdinde ivedi bir ateşkes ve karşılıklı görüşmelerin Berlin Konferansı kararlarına, onları bütünleştiren BM Güvenlik Konseyi’nin 2510 sayılı kararı doğrultusunda tekrar başlatılmasıyla ilgili lehte açıklamalarda bulundular.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Putin’in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde atılan adımlar konusunda Macron’u bilgilendirdiği bildirilirken Suriye konusunda Rusya ve Fransa’nın karşılıklı istişareleri sürdüreceği aktarıldı.

DİĞER GELİŞMELER