Putin 4 bölgenin ilhakını parlamentoda ilan edecek

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in; Ukrayna’da Rus işgali altındaki bölgelerin (Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson) ilhakını 30 Eylül’de yapacağı parlamento konuşmasında duyuracağını belirtti.

Ukrayna’da, Rusya’nın elinde bulunan Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde, 23 Eylül’de başlayan “Rusya’ya bağlanma referandumu” bugün sona erecek.

Türkiye dahil Batılı ülkeler referandumu tanımayacağını açıklarken, bu konuda Moskova’ya herhangi bir destek de gelmedi.

Ukrayna’da “Rusya’ya katılmak için” düzenlenen referandumlar başladı

İNGİLTERE: PUTİN 30 EYLÜL’DE İLHAKLARI AÇIKLAYACAK

Rusya tarafından yönetilen ve “korsan” olarak tanımlanan referandumlar için, İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, Putin’in 30 Eylül’de Rus parlamentosuna hitaben yapacağı konuşmada, Ukrayna’da işgal altındaki bu bölgelerinin Rusya Federasyonu’na katılımını duyuracak. Açıklamada, “Rus yetkililerin, böyle bir duyurunun ülkedeki vatansever duyguları artıracağına inandığı” aktarıldı.

Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson; Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 15’ine denk geliyor.

NOT: Rusya Kırım’ı da benzer bir hamleyle ilhak etmiş, ancak hiçbir ülke Kırım’ı Rus toprağı olarak tanımamıştı.

İlginizi Çekebilir

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …