VHe2x 1645469551 57
VHe2x 1645469551 57

Putin: 18. Yüzyılda Ukrayna’yı Türklerden biz koruduk

Rusya Devlet Başkanı Putin canlı yayında ulusa sesleniş konuşması yapıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusunun tarihsel olarak Rusya’nın bir parçası olduğunu söyledi.

 Rusya Devlet Başkanı Putin canlı yayında ulusa sesleniş konuşması yapıyor. Putin, “ABD ve NATO, Ukrayna’yı utanmadan bir savaş alanına çevirdi. Batıya ait silahlar Ukrayna’ya yığılıyor.” ifadelerini kullandı.

Putin’in konuşmasından satır başları:

“Ukrayna, tarihimizin önemli bir parçasını oluşturuyor. Ukrayna aslında Doğu Rusya topraklarıdır.”

“Ukrayna devletini Rusya kurmuştur.”

“Benim düşüncelerim tarihi gerçeklerden ibaret.”

“Bu onların komünizmden arınma dedikleri şey… Komünizmden kurtulmak mı istiyorsunuz? Bu bize uyar. Ama yarı yolda kalmayın. Ukrayna’ya gerçek komünizmden kurtulmanın ne anlama geldiğini göstermeye hazırız.”

”LENİN DEVLET KURMA İLKELERİNDE HATALIYDI”

”Stalin döneminde Polonya, Macaristan ve Romanya’dan alınan bazı bölgeler, Ukrayna ile birleştirildi. Kruşçev da Kırım’ı Rusya’dan kopararak Ukrayna’ya bağışladı.”

“Ukrayna Rusya için sadece komşu bir ülke değil aynı zamanda tarihin bir parçasıdır. Ukraynalılar yoldaşlarımız ve akrabalarımızdır. Modern Ukrayna, tarihi bölgelerinin bir kısmının reddedilmesi nedeniyle tamamen Rusya tarafından oluşturuldu. Kimse oradaki sakinlere bir şey sormadı. Lenin devlet kurma ilkelerinde hatalıydı”

“Ukrayna, ABD kolonisidir. Hükümetinin başında ise kuklalar vardır.”

“ABD ve NATO, Ukrayna’yı utanmadan bir savaş alanına çevirdi. Batıya ait silahlar Ukrayna’ya yığılıyor.”

”18. YÜZYILDA UKRAYNA’YI TÜRKLERDEN BİZ KORUDUK”

“18. yüzyılda, Osmanlı İmparatorluğu’ndan alınan bölgeye (şimdi Kırım ve Ukrayna’nın Karadeniz kıyıları) ‘Novorossiya’ (Yeni Rusya) adı verilmişti. Bu kıyıları Türklerden biz koruduk.”


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.