pkk kampinda tutulan kizini ve torunlarini istiyor 02
pkk kampinda tutulan kizini ve torunlarini istiyor 02

PKK kampında tutulan kızını ve torunlarını istiyor

Terör örgütü PKK’nın Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği Roj Kampı’da binlerce esir kötü yaşam koşulları içerisinde tutuluyor.

Sydney Morning Herald gazetesi, Avustralyalı bir aktivistin ülkesinden kızını ve iki torununu Suriye’nin Haseke ilindeki Roj kampından geri getirme çağrısında bulundu.

Avustralyalı aktivist 30 yaşındaki kızının, Suriye’ye girmeden önce çocuklarıyla Türkiye’de tatil yaptığını ifade etti. Ayrıca kızı tatildeyken kocası tarafından IŞİD’e zorla götürüldüğünü öne sürdü.

Aktivist kamplarda esir tutulan kadın ve çocuklardan Avustralya hükümetini sorumlu tutarak, onları sürekli ölüm, hastalık ve güvenlik endişelerine maruz bırakmamalarını ve geri getirme işlemlerini hızlandırmalarını talep etti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, söz konusu kamplardaki insani durumun “endişe verici” olduğunu açıklamıştı.

Kamplarda bulunan pek çok kişinin insan hakları ihlallerinin mağduru olduğunu kaydeden Bachelet, “kadın, kız ve hatta erkek çocukların cinsel şiddete ve insan ticaretine maruz bırakıldığını veya zorla evlendirildiğini, cinsel köle yapıldığını ve sömürüldüğünü” dile getirmişti.

Kaynak: Mira Haber