pakistan da han destekcileri ile polis arasinda arbede 01
pakistan da han destekcileri ile polis arasinda arbede 01

Pakistan’da Han destekçileri ile polis arasında arbede

Pakistan’ın başkenti İslamabad’a giden tüm yollar, görevden alınan eski Başbakan Imran Han tarafından gerçekleştirilmesi planlanan büyük miting öncesinde trafiğe kapatıldı. Başkente doğru yola çıkan bazı gruplar polis barikatını aşarken, bazı noktalarda ise arbede yaşandı.
Pakistan’da eski Başbakan İmran Han’ın görevden alınmasının ardından sular durulmuyor.
Han ve destekçileri, geçtiğimiz aydan bu yana ülke genelinde gerçekleştirdikleri protestolarla yeni koalisyon hükümetine yönelik seçim baskısını sürdürüyor.
İmran Han’ın çağrısıyla ‘Özgürlük Yürüyüşü’ne katılmak isteyen çok sayıda gösterici, kurulan barikatlara rağmen ülkenin çeşitli kentlerinden başkent İslamabad’a ulaşmaya çalıştı.
Peşaver’deki destekçilerine bir kamyon üzerine kurulu platformdan seslenen Han, “Hiçbir zorluk bizi durduramaz. Tüm bariyerleri aşacağız ve İslamabad’a ulaşacağız” ifadelerini kullandı.
Eski Başbakan Han ülkenin kuzeybatısında bulunan ve yönetimi halen partisinin elinde olan Peşaver kentindeki 10 binlerce destekçisine seçim düzenlenmesi talebiyle başkent İslamabad’da toplanma çağrısı yaptı.
Başbakan Şehbaz Şerif başkanlığındaki koalisyon hükümeti ise Han’ın eylemini engelleme sözü vererek mitingi ‘Ülkeye bölme ve kaosu teşvik etme’ girişimi olarak nitelendirdi. İçişleri Bakanı Rana, “Kimsenin başkenti kuşatmasına ve şartlarını dikte etmesine izin verilmemelidir” dedi.
Başkente giden otoyollardaki giriş ve çıkış noktaları, Peşaver, Lahor ve Multan çevresinde polis tarafından trafiğe kapatıldı. Lahor’da göstericilerin polis tarafından kurulan konteyner barikatlarını aşmaya çalıştıkları görüldü.
Tüm tedbirlere rağmen Han’ın destekçileri başkente varmak üzere yollara dökülürken, Lahor’daki bazı noktalarda polis ile protestocular arasında arbede yaşandı.
 
Bazı gruplar ise kurulan barikatları aşarak başkent İslamabad sınırlarına ulaştı.
Lahor’daki olaylarda polisin çok sayıdaki göstericiye müdahale ettiği görüldü. İmran Han ve destekçileri, seçimlerin planlandığı gibi 2023’te değil, bu yıl yapılmasını talep ediyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …