pakistan ve afganistan da meydana gelen depremde su ana kadar 9 kisi hayatini kaybetti 01
pakistan ve afganistan da meydana gelen depremde su ana kadar 9 kisi hayatini kaybetti 01

Pakistan ve Afganistan’da meydana gelen depremde şu ana kadar 9 kişi hayatını kaybetti!

Salı günü Pakistan ve Afganistan’ın büyük bir bölümünü vuran 6,5 büyüklüğündeki deprem, paniğe kapılan sakinleri evlerinden ve ofislerinden kaçmaya zorladı ve en ücra köyleri bile korkuttu. En az dokuz kişi öldü.

Pakistan acil servis sözcüsü Bilal Faizi, Associated Press’e yaptığı açıklamada, Pakistan’ın kuzeybatısındaki Hayber Pakhtunkhwa eyaletinin Swat Valley bölgesindeki hastanelere 100’den fazla kişinin götürüldüğünü söyledi.

“Dehşete kapılan bu insanlar depremin şoku nedeniyle düştü ve bazıları yere yığıldı” dedi. Faizi, çoğunun daha sonra hastaneden taburcu edildiğini söyledi.

Faizi ve diğer yetkililer, Pakistan’ın kuzeybatısındaki farklı bölgelerde çatıların çökmesi sonucu dokuz kişinin öldüğünü söyledi. Merkezi Afganistan’da olan ve Tacikistan sınır bölgesinde de hissedilen depremde onlarca kişi yaralandı. Deprem bazı dağlık bölgelerde toprak kaymalarına yol açarak trafiğin aksamasına neden oldu.

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

Komşu ülkelere IŞİD suçlaması

Afganistan İslam Emirliği, Afganistan’daki IŞİD saldırılarının artmasıyla birlikte, Pakistan, İran ve Tacikistan’ı IŞİD’e destek vermekle …