pakistan ordusu ttp ye hava saldirisi duzenledi 01
pakistan ordusu ttp ye hava saldirisi duzenledi 01

Pakistan ordusu TTP’ye hava saldırısı düzenledi

Bu gece Pakistan Hava Kuvvetleri, Afganistan’daki Kunar, Khost ve Paktia illerinde bulunan TTP tesislerine bir dizi hava saldırısı düzenledi. Kunar’daki bombardımanın birinde 6 sivil, bir kadın ve 5 çocuk hayatını kaybederken, diğer illerde yaralanan sivillere ilişkin henüz bir bilgi yok.

Bu saldırılar, TTP’nin Hayber Pakhtunkhwa ilindeki sınır bölgesi Bajaur’da 7 Pakistan askerinin öldürüldüğü bir saldırıya karşılık olabileceği tahmin ediliyor. Taliban, topraklarına yönelik hava saldırılarına yanıt olarak güçlerini iki ülkenin sınırına kaydırıyor. Pakistan’da hükümetin değişmesiyle belki de iki ülke arasındaki gerilim artacak çünkü İmran Han, Taliban’ın tanınmasının en aktif destekçilerinden biriydi.

Daha önce, Afganistan’daki TTP komutanlarına ve üyelerine yönelik saldırılar, bazı kaynaklara göre, Afgan Taliban’ından ipuçları alan Pakistan istihbaratının yardımıyla gerçekleştiriliyordu. Bu nedenle Pakistan’ın TPP’ye karşı mücadelesi geniş çapta yankı uyandırmadı.

Kaynak Mira Haber

İlginizi Çekebilir

bmgk_uyeleri_uadnin_israile_yonelik_ihtiyati_tedbir_kararlarinin_ardindan_bir_araya_geldi_1706728819_0995

Çin, ABD’nin Filistin vetosuna sert çıktı

Çin, Orta Doğu’da kalıcı barışın tek yolunun bağımsız Filistin devletinin kurulmasından geçtiğini ortaya koyarak ABD’nin …

Erdoğan ne demişti? Bakanlık LGBT lobisinin eline düşmüş!

Bu yıl 43.’sü gerçekleşen ve sapkın LGBT propagandasını konu edinen filmlerle dolu İstanbul Film Festivali’ne, …