osman kavala hakkinda ikinci iddianame 01
osman kavala hakkinda ikinci iddianame 01

Osman Kavala hakkında ikinci iddianame

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin yargılandığı davada beraatine ve tahliyesine karar verilen ancak başka bir soruşturma kapsamında “Askeri ve siyasal casusluk” suçlamasıyla halen tutuklu bulunan iş adamı Osman Kavala hakkında ikinci iddianame hazırlandı.

İddianame İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederse Kavala önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kavala Davası

Anayasa Mahkemesi, Gezi Davası’ndan beraat eden ancak cezaevinden salıverilmeden casusluk gerekçesiyle yeniden gözaltına alınan iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğunun hukuki olmadığına ilişkin yaptığı bireysel başvuruyu bugün karara bağlayacaktı.

Ancak AYM başvurunun görüşmesini erteledi. Kavala hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye sunulurken, daha sonra Anayasa Mahkemesi’nin raporuna girecek.

AYM daha önce Kavala’nın Gezi Parkı davası kapsamında yaptığı bireysel başvurunun oyçokluğuyla reddine karar vermişti.

Cezaevinin çıkışında gözaltına alındı

Osman Kavala, ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılandığı Gezi davasından 18 Şubat’ta beraat etmiş, hakkında başka bir soruşturma olduğu gerekçe gösterilmek suretiyle gözaltına alınmıştı. Kavala, 9 Mart’ta 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ‘casusluk’ suçlamasıyla bir kez daha tutuklandı.

Öncesi THY’den Azerbaycan uçuşları ile ilgili açıklama
Sonraki Azerbaycan Ermeni birliklerini ‘kamikaze drone’ ile vurdu